Kein Angst

Het improvisatie duo Kein Angst onderzoekt de soms afschrikwekkend wijde vlakte van volledige vrijheid. Kein Angst benadert en overwint deze vlakte vanuit alle mogelijke hoeken met stilte als startpunt. Kein Angst schuurt daarbij soms vervaarlijk dicht langs elkaar zonder ritmische structuren, dan weer bewandelt het oneigenlijke paden in een gezamenlijke groove.

Nina van Helvert (saxofoon) maakt geluid voor iedereen, met of zonder oren. Klank is het uitgangspunt van onderzoek naar ritme en ruimte, puls, beweging, kleur, beleving, teleurstelling en overwinning. Je weet nooit wat het volgende moment brengt.

www.ninavanhelvert.nl

Jan den Besten (live-sampling) vindt het heerlijk om in het moment - als alles mis kan gaan en onverwacht mooi kan worden - de uithoeken van kleine stukjes geluid te proeven en te vervormen. En ondertussen vormt zich een compositie.

keinangst superproeflokaal 4
keinangst superproeflokaal 0
keinangst superproeflokaal 5
keinangst superproeflokaal 1

Kein Angst

Kein Angst

PUT

PUT

the follies

Schors

Schors

halfwittgenstein

halfwittgenstein

bouwfraude

bouwfraude

dwarrelwind

Geluiden omringen ons, dwarrelen om ons heen...
Een geluidscompositie voor vier luidsprekers. Muzikaal en filmisch. Ga maar liggen en luister naar de dwarrelende quadrafonische geluiden.

Technische info: de geluiden staan oorspronkelijk op twee sporen en worden door een modulaire synthesizer (Nord Modular) ter plekke verdeeld over vier kanalen. De synth beslist aan de hand van de ingangssignalen en een random generator naar welke speaker de geluiden gaan.

Veldwerk

Veldwerk

SAUS

"it's the sound that makes the sauce"
Concept: Saus is een bindmiddel tussen wat 'de boer' wèl en niet kent. Zo kan met saus alles dat vreemd en nieuw is, tóch vertrouwd onze maag bereiken. Saus is vet en lekker.
Gebruiksaanwijzing: De film wordt geprojecteerd op de 8 vlakken van het PleinMuseum-paviljoen van René van Engelenburg.
Beeld: Arnoud van den Heuvel
Geluid: Jan den Besten

Draumstätte

Cell Aesthetics

impro-collectief 'cell aesthetics' maakt ritmisch gespannen noise met een grote nadruk op klankkleur. als er al vergelijkingen mogelijk zijn denk dan aan: this heat, sonic youth, roof, the ex, king crimson, het latere talk talk etc.

dries mellink-drums, jan den besten - zang en 'gadgets', michel pluim - bas, martin luiten - gitaar

Eind zomer 2001 hield 'cell aesthetics' op te bestaan en gingen michel en jan verder met hun speelgoed-noise project RSI inc./ Veldwerk. Dries, Jan en Martin gingen nog een tijdje samen verder met bassist Rob Mellink in 'een geval van bouwfraude kwartet'. Dat weer wat later ophield en een tweede leven kreeg met 'Uw Hypotheekadvies'.

The Lousy Cinderellas

The Lousy Cinderellas