Jan den Besten

veelzijdig kunstenaar in beeld, muziek en technologie

Bewegende Stilte - groeps expositie kapel Renkum

De mooie omgeving van Wageningen en Renkum is het decor voor een fietsroute met kunst in de zomer van 2021. Op drie weekends, 24 - 25 jul, 31 juli - 1 aug en 7 - 8 augustus, ligt in Wageningen een gratis routekaart klaar. De fietstocht, in een korte en langere variant naar keuze, voert door de zuidelijke rand van de Veluwe en doet daarbij een expositie in Renkum aan die speciaal bij het thema van deze tocht is gemaakt: Stilte.

De route wordt georganiseerd door het Platform Beroepskunstenaars Wageningen. Achttien leden daarvan, beeldend kunstenaars, dichters en installatiemakers, geven in galerie KAPELexpo in Renkum, Utrechtseweg 131, hun impressie van het thema Stilte. Tussen 12 en 17 uur is deze expositie in de genoemde weekends gratis te bezoeken. Op de zaterdagmiddagen staan bij de Kapel twee grote exemplaren klaar van een ‘Camera Obscura’, gebouwd door kunstenaar Edo Hebinck. In zijn mobiele studio kunnen bezoekers, al dan niet met de fiets, een bijzondere weergave van voorbijgangers zien, en desgewenst fotograferen.

Het startpunt, tevens eindpunt, waar in Wageningen vanaf 11 uur de routekaart kan worden afgehaald, is op de zaterdagen Kunstgalerie en koffiezaak Imagine, Bergstraat 26, www.imagine-wageningen.nl, en op de zondagen Wijnbar en bistro Petit Louis, Bevrijdingsstraat 3-5. Bij deze zaak is een speciaal ART-Menu verkrijgbaar. Vooraf reserveren: 0317-356975, www.wijnbarpetitlouis.nl.

De fietsroute wijst ook op bijzondere punten in het landschap en op beeldende kunst die zich in de omgeving bevindt.

Deelnemende kunstenaars: Berna Meppelink, Birgit Pedersen, Clementine Sluijsmans, Colette Bloos, Edo Hebinck, Elisabeth Kristensen, Frida Stad, Gelske Kwikkel, Jacqueline van Bergeijk, Jan den Besten, Joke van Erkel, Josien Plomp, Laurens van der Zee, Paul Dunki Jacobs, Raymonde van Santen, Sharon Burggraaf, Salman Ezzammoury, Trijnie Goudriaan.