Jan den Besten

veelzijdig kunstenaar in beeld, muziek en technologie

Moved By - dansimprovisatie workshop

Moved By - dansimprovisatie workshop
moved by

MOVED BY...  SOUNDSCAPES
- een exploratie en verdieping in dansimprovisatie -


Moved by


Wij beginnen de ochtend met een opwarming, waar wij ons danslichaam en onze zintuigen op de samenwerking met live muziek voorbereiden.
Er is genoeg ruimte voor vrij bewegen, eigen onderzoeksvragen en uitwisseling zowel op de dansvloer als ook in nagesprekken.
De workshop zou afgerond worden in een ‘ instant composition’ rond om het thema soundscapes.
 
Wanneer: za 17 van 10.00 tot 17.00 uur
Waar: Rotterdam
Prijs: € 80

MOVED BY...

Kerndocent: Michelle Kurzenacker is professioneel dansdocente, choreografe en danstherapeute. Haar opleidingen heeft ze onder ander gevolgd op DAS ARTS Amsterdam en op CODARTS Rotterdam. Ze heeft een Master in  Performance & Theatre Arts en in  Danstherapie. Haar werkervaringen verzamelt Michelle sinds ruim 15 jaar binnen internationale kunstopleidingen, Community Art projecten, talentontwikkeling in het voorgezet onderwijs en als danstherapeute binnen de gezonheidszorg. Haar ervaringen op het podium, in repetities, in het leslokaal en in de psychiatrie, maken dat kunst en persoonlijke ontwikkeling bij haar naast elkaar kunnen staan en elkaar  bevruchten. Michelle is lid van de NVDAT (NL Vereniging voor Vaktherapeuten, danstherapie) en lid van de NBDK (NL Beroepsvereniging voor danskunstenaars).

Gastdocent: Jan den Besten is improviserend geluidskunstenaar. Hij onderzoekt de grenzen tussen muziek, geluid en stilte.
Hij maakt veelvuldig gebruik van stiltes om ruimte aan de dans of de impuls van het moment te geven.
Omdat hij constant in interactie is met de dansers versmelten in deze workshop geluid, stilte en beweging tot een levendig dialoog.

 

Meer van Michelle Kurzenacker

Luister